MAJ

Tis 14 maj ”Märsta dansar” med Ingez orkester i Cabinen, Forum, Stockholmsvägen 25, Märsta
Entré 100 kr, kaffe med bröd 20 kr. Tid kl 13-16.
Dans är kultur och bra för hälsan därför stöttar Sigtuna Kulturförening ”Märsta dansar”.

Fre 17-sön 19 maj KONSTRUNDA i Sigtuna kommun med Öppna Ateljéer och Samlingsutställning på Munken, Olofsgatan 2, Sigtuna stad.
VERNISSAGE fredag 17 maj kl 17.00 på Munken. Öppettidet för Konstrundan kl 11—16.
Karta för Öppen Ateljé och Konstrundan finns att få på Destination Sigtuna, Sigtuna Museum, Munken, Kulturgården, Kulturlänken, Märsta bibliotek och Kulturstugan
.

JUNI

Lör 8 juni VALSTADAGEN (20 år) vid Vattentornet. Sigtuna Kulturförening deltar med Konst och hantverk och informerar om vår verksamhet. Vi bjuder på kaffe med bulle. Välkommen att besöka oss.

Sön 9 juni SPELMANSSTÄMMA på Täppavallen Husby skola kl 11—16. Ta din fiol, dragspel eller vad du har och kom ut och spela i en underbar miljö. Alla är välkomna med eller utan instrument. Vid regn inomhus. Fri entré. Lätt att parkera. Kaffe med bröd och korv finns att köpa.

JULI

27 juli-22 aug KONST- och HANTVERKSUTSTÄLLNING  på Kulturgården i Sigtuna stad, bredvid Stadshotellet.  Period 1 från lör 27 juli till 8 aug, period 2 från fre 9 aug till tors 22 aug. Sista anmälningsdag 1 juli. Anmälan till sigtunakultur@hotmail.com eller Karen Salmose 070 920 34 66.

AUGUSTI

Fre 16 aug SOMMARFEST för medlemmar i Kulturgården kl 19.  Knytkalas med underhållning.
Anmälan till Karen Salmose 070 920 34 66.

SEPTEMBER

Sön 1 sep kl 16 KONSERT med THE WENNGARNS i Mariakyrkan, Sigtuna stad. Entré 120 kr. Förköp: Destination Sigtuna, Märsta bibliotek. Ett inslag i Sigtuna Möte.

Lör 7—21 september HÖSTSALONG 2019 (Preliminär tid) Återkommer med mer info.

Sön 29 sept. S:T ERIKS SYMFONIORKESTER
kl 16 Kulturum, Vikingevägen  2, Märsta.
Orkester
och solister under ledning av Wille Sundling. Entré 120 kr, gratis för barn och ungdom -18 år.
Förköp Destination Sigtuna och Märsta bibliotek.

OKTOBER

Fre 4 okt SOPPLUNCH med trubaduren Manfred Stüber, Uppsala kl 12.00 i Kulturlänken, Märsta bibliotek. Fri entré.
Arr.: Sigtuna Kulturförening, Kultur och Fritid

Lör 5 okt SIGTUNA KULTURFÖRENING 30 ÅR på Cabinen, Forum, Stockholmsvägen 25 Märsta.

KL 12-15 författarbesök och underhållning för allmänheten. Fri entré.

KL 18.00 MIDDAG och DANS till medlemmar. Anmälan till Karen Salmose på tel. 070 920 34 66 eller på e-post karen.salmose84@gmail.com

Tors 24 okt FN-dagen med föredrag och underhållning kl 18.00  i Kulturlänken, Märsta bibliotek. (Jobbar med programmet)

Tors 7 nov kl 18.30 LITTERÄR SALONG med Katarina Torfason och vänner i Kulturlänken, Märsta bibliotek.

Alla människor behöver då och då stanna upp och söka nya perspektiv på tillvaron. Konst, musik, dans, teater, poesi - ja kultur överhuvudtaget berikar känslolivet och gör själen fri.

Det är därför Vi existerar.